Slana torta od kestena

Sastojci:
45 dag kuhanih i oguljenih kestena
50 dag lisnatog tijesta
20 dag tučenog slatkog vrhnja
maslac
12 dag parmezana (ili sličnog sira) u komadu
vinjak ili konjak
sol
Priprema:
Razvucite lisnato tijesto, podijelite ga na 3 dijela i izbodite ih vilicom. Svaki dio stavite na lim za pečenje, navlažite vodom pa pospite naribanim parmezanom (nekoliko kriški parmezana ostavite za ukrašavanje). Pecite 15 minuta u pećnici na 200 stupnjeva. Izvadite iz pećnice i orežite rubove tako da sva tri dijela budu jednaka. Kestene propržite na žličici maslaca, posolite, zalijte prstom vinjaka ili konjaka i zapalite. Kestene propasirajte i ostavite da se ohlade. Pasirane pomiješajte s tučenim slatkim vrhnjem i dobivenom smjesom premažite sva tri komada lisnatog tijesta. Komade tijesta stavite jedan na drugi tako da dobijete tortu. Tortu premažite ostatkom nadjeva sa svih strana, ukrasite kriškama sira i kestenom na vrhu.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.