Jaja na poriluku

Sastojci (za 4 osobe):
4 tanka poriluka (90 dag)
30 dag šunke
20 dag dimljenog sira
1 omot pahuljica za krumpir pire (za 3 osobe)
3 dl povrtne juhe
8 jaja
svježe naribani muškatni oraščić
sol
papar
Priprema:
Očistite poriluk pa samo svijetlozeleni i bijeli dio narežite na komade od 1 cm. Stavite kuhati u provrelu slanu vodu. Kad opet provri, mjerite tri minute pa izvadite. Ocijedite te dodajte šunku narezanu na kockice i popaprite. Sir krupno naribajte. Načinite pire prema uputama na omotu, ali umjesto mlijeka uzmite juhu. Dosolite pa umiješajte oraščić i 10 dag sira. Podijelite u četiri vatrostalne posudice. Na to rasporedite poriluk, a na njega razbijte po dva jaja. Posolite ih, malo popaprite i sve pospite preostalim sirom. Pecite 15 do 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.