Biskvit:
✦10 bjelanjaka
✦10 žlica šećera
✦200 g prženih mljevenih lješnjaka
✦25 g kakaa
✦1 žlica oštrog brašna
Priprema: Miksati bjelanjke postupno dodajući šećer, dok se sav šećer ne otopi. Umiješati lagano špatulom mješavinu mljevenih lješnjaka, kakaa i brašna. Smjesu rasporediti u kalup dimenzije 40 x 34 cm obložen papirom za pečenje. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 20 minuta. Kad se ohladi, biskvit prezrezati okomito na tri dijela.
Svijetla krema:
✦500 ml mlijeka
✦10 žumanjaka
✦10 žlica šećera
✦1 žličica arome vanilije
✦60 g oštrog brašna
✦100 g maslaca
Priprema: Izmiksati žumanjke sa šećerom. Dodati brašno, aromu vanilije i 100 ml hladnog mlijeka. Smjesu ukuhati u ostatak mlijeka cijelo vrijeme miješajući. Maknuti s vatre kad se zgusne i pokriti prozirnom folijom. U mlako umiksati maslac sobne temperature.
Tamna krema:
✦5 jaja
✦5 žlica šećera
✦1 vanilin šećer
✦200 g čokolade za kuhanje
✦200 g maslaca
Priprema: Umutiti pjenjačom jaja sa šećerom i vanilin šećerom te kuhati na pari 10 – 15 minuta dok se ne zgusne. Dodati čokoladu izlomljenu na kockice i miješati dok se ne otopi. Malo ohladiti i dodati maslac sobne temperature te izmiksati. Na prvi biskvit staviti svijetlu, pa tamnu kremu, ponoviti postupak pa završiti s trećim biskvitom.
Glazura:
✦150 g čokolade za kuhanje
✦150 ml vrhnja za šlag
Priprema: Otopiti čokoladu s vrhnjem za šlag i preliti po kolaču. Posuti mljevenim lješnjacima.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode