Sastojci (za oko 45 kom):

✦200 ml vode

✦200 g šećera

✦150 g maslaca

✦100 g čokolade za kuhanje

✦250 g mljevenog petit keksa

✦100 g kokosovog brašna

I još: 100 g kokosovog brašna za valjanje

✦malo Nutelle ili Eurokrema

✦cijeli lješnjaci

Priprema:  

 class=

1. Prokuhati vodu, šećer, maslac i čokoladu dok se sve ne otopi.

 class=

2. Maknuti sa štednjaka i dodati mljevene petit kekse i kokosovo brašno, te dobro promiješati. Ohladiti par sati u hladnjaku.

 class=

3. Oblikovati kuglice. Uvaljati svaku u kokosovo brašno, pa u sredini napraviti rupicu pomoću obrnute strane kuhače.

 class=

4. U rupicu staviti malo Nutelle pomoću vrećice za ukrašavanje, a na vrh po jedan pečeni lješnjak.

Prethodni članakTeško uklanjanje pajasena
Sljedeći članakKlavir torta
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.