Nadjev:

✦7 – 8 jabuka

✦8 žlica šećera

✦1 žličica cimeta

Priprema: Oguliti jabuke i narezati na ploš­ke. Poredati u kalup obložen papirom za pe­čenje dimenzije 32 x 20 cm i posuti šećerom i cimetom. Peći na 200 °C oko 15 minuta dok jabuke ne omekšaju i šećer se ne otopi.

Biskvit:

✦4 jaja

✦4 žlice šećera

✦1 vanilin šećer

✦4 žlice oštrog brašna

✦½ praška za pecivo

Priprema: Umutiti čvrst snijeg od bjelanja­ka uz postupno dodavanje obje vrste šećera. Smanjiti mikser na najmanju brzinu pa do­dati jedan po jedan žumanjak i na kraju braš­no pomiješano s praškom za pecivo. Pećnicu smanjiti na 180 °C, smjesu preliti po jabuka­ma i peći oko 20 minuta. Pečeno preokrenuti na tacnu da jabuke budu gore.

Dekoracija:

✦300 ml vrhnja za šlag

Priprema: Kada se kolač ohladi, premazati ga čvrsto tučenim vrhnjem za šlag.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakKojeg sjemena Hrvatska ima dovoljno za vlastite potrebe?
Sljedeći članakJoš 7 dana do početka IZIDORA – 1. Susreta ratara Hrvatske
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.