Podloga:
– 30 dag piškota
– rum po potrebi

Krema:
– 4 jaja
– 8 žlica šećera
– 1 vanilin šećer
– 3 žlice oštrog brašna
– 8 dcl mlijeka
– 10 dag grožđica močenih u malo ruma

Premaz:
– 1 dcl vrhnja za šlag
– 2 žlice marmelade od šipka
– mljeveni orasi za posipanje

Priprema podloge: Piškote kratko umakati u razvodnjeli rum.

Priprema kreme: Žumanjke, šećer i vanilin šećer miksati. Pjenjačom postepeno umiješati brašno pa polako uliti toplo mlijeko. Lagano kuhati dok se ne dobije gusta krema. Skloniti s vatre i u vruće pažljivo umiješati čvrsti snijeg od bjelanjaka. Ohlađenoj kremi dodati grožđice prethodno močene u rum i ocijeđene. Složiti piškote, premazati kremom i ponavljati dok se sastojci ne potroše.

Priprema premaza: Posljednji red premazati smjesom šlaga i marmelade, te obilno posipati mljevenim orasima.

Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakRaffaello topli napitak
Sljedeći članakStajski gnoj za uzgoj gujavica
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.