Prhko tijesto:

✦150 g šećera

✦3 žlice meda

✦8 žlica mlijeka

✦50 g maslaca

✦1 žličica sode bikarbone

✦1 jaje

✦500 g oštrog brašna

✦1 žličica cimeta

Priprema:

1. Šećer, med, mlijeko i maslac lagano zagrijavati uz miješanje. Ohladiti.

2. Dodati sodu, jaje, brašno i cimet. Dobro umijestiti i podijeliti na 3 dijela.

3. Svaki dio brzo razvaljati na papiru za pečenje, na dimenziju 38 x 30 cm i peći na obrnutoj strani lima od pećnice na 175 °C, 5 – 10 minuta. Paziti da kore ne potamne.

Krema:

✦500 ml mlijeka

✦2 pudinga od vanilije

✦50 g šećera

✦1 vanilin šećer

✦250 g margarina za kreme

4 žlice šećera u prahu

100 g kokosovog brašna

Priprema:

4. U malo mlijeka razmutiti puding pa ukuhati u ostatak mlijeka sa šećerima. Kuhati miješajući, pa maknuti sa štednjaka kad se zgusne. Pokriti prozirnom folijom i ohladiti. Dodati margarin sobne temperature i šećer u prahu, pa sve zajedno pjenasto izmiksati. Na kraju dodati kokosovo brašno.

5. Slagati:kora, krema, kora, krema, kora. Posuti šećerom u prahu.

Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu

Prethodni članakKoji su najvažniji zahvati u rezidbi vinove loze i s kojim alatima i oruđem se obavljaju?
Sljedeći članakMedovik torta
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.