Prhko tijesto:
✦150 g šećera
✦3 žlice meda
✦8 žlica mlijeka
✦50 g maslaca
✦1 žličica sode bikarbone
✦1 jaje
✦500 g oštrog brašna
✦1 žličica cimeta
Priprema:
1. Šećer, med, mlijeko i maslac lagano zagrijavati uz miješanje. Ohladiti.
2. Dodati sodu, jaje, brašno i cimet. Dobro umijestiti i podijeliti na 3 dijela.
3. Svaki dio brzo razvaljati na papiru za pečenje, na dimenziju 38 x 30 cm i peći na obrnutoj strani lima od pećnice na 175 °C, 5 – 10 minuta. Paziti da kore ne potamne.
Krema:
✦500 ml mlijeka
✦2 pudinga od vanilije
✦50 g šećera
✦1 vanilin šećer
✦250 g margarina za kreme
4 žlice šećera u prahu
100 g kokosovog brašna
Priprema:
4. U malo mlijeka razmutiti puding pa ukuhati u ostatak mlijeka sa šećerima. Kuhati miješajući, pa maknuti sa štednjaka kad se zgusne. Pokriti prozirnom folijom i ohladiti. Dodati margarin sobne temperature i šećer u prahu, pa sve zajedno pjenasto izmiksati. Na kraju dodati kokosovo brašno.
5. Slagati:kora, krema, kora, krema, kora. Posuti šećerom u prahu.
Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu