Beze kore:
✦5 bjelanjaka
✦250 g šećera
✦1 žlica oštrog brašna
✦1 žlica limunovog soka
Priprema: Umutiti bjelanjke sa šećerom u čvrst snijeg. Dodati brašno i limunov sok pa kratko sjediniti mikserom na najmanjoj brzini. Rasporediti u kalup za pečenje obložen papirom za pečenje, dimenzije 40 x 30 cm. Sušiti u zagrijanoj pećnici na 140 °C, oko sat vremena. Ohlađeno prerezati na 2 dijela.
Krema:
✦1000 ml mlijeka
✦5 žumanjaka
✦6 žlica šećera
✦2 vanilin šećera
✦120 g škrobnog brašna (gustina)
✦250 g margarina
✦150 g čokolade za kuhanje
✦150 g prženih sjeckanih lješnjaka
✦1 vrećica cappuccino praha
✦150 g ribane čokolade za kuhanje
Priprema: Žumanjke, šećer i vanilin šećer izmiješati pjenjačom, dodati malo mlijeka i škrobno brašno pa sjediniti. Ukuhati u ostatak mlijeka cijelo vrijeme miješajući pjenjačom i maknuti s vatre kad se zgusne. Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se malo ohladi. U mlako umiksati margarin sobne temperature, pa podijeliti na dva dijela. U jedan dio dodati otopljenu i malo ohlađenu čokoladu te sjeckane lješnjake. U drugi dio dodati cappuccino prah i ribanu čokoladu. Na koru staviti čokoladnu kremu, poklopiti drugom korom i rasporediti kremu od cappucina.
Dekoracija:
✦250 ml vrhnja za šlag
✦1 žličica instant kave + 1 žličica vrele vode
Priprema: Ukrasiti čvrsto tučenim vrhnjem za šlag s aromom kave napravljenim tako da se instant kava otopi u žlici vrele vode.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode