Beze kore:

✦5 bjelanjaka

✦250 g šećera

✦1 žlica oštrog brašna

✦1 žlica limunovog soka

Priprema: Umutiti bjelanjke sa šećerom u čvrst snijeg. Dodati brašno i limunov sok pa kratko sjediniti mikserom na najmanjoj brzini. Rasporediti u kalup za pečenje obložen papirom za pečenje, dimenzije 40 x 30 cm. Sušiti u zagrijanoj pećnici na 140 °C, oko sat vremena. Ohlađeno prerezati na 2 dijela.

Krema:

✦1000 ml mlijeka

✦5 žumanjaka

✦6 žlica šećera

✦2 vanilin šećera

✦120 g škrobnog brašna (gustina)

✦250 g margarina

✦150 g čokolade za kuhanje

✦150 g prženih sjeckanih lješnjaka

✦1 vrećica cappuccino praha

✦150 g ribane čokolade za kuhanje

Priprema: Žumanjke, šećer i vanilin šećer izmiješati pjenjačom, dodati malo mlijeka i škrobno brašno pa sjediniti. Ukuhati u ostatak mlijeka cijelo vrijeme miješajući pjenjačom i maknuti s vatre kad se zgusne. Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se malo ohladi. U mlako umiksati margarin sobne temperature, pa podijeliti na dva dijela. U jedan dio dodati otopljenu i malo ohlađenu čokoladu te sjeckane lješnjake. U drugi dio dodati cappuccino prah i ribanu čokoladu. Na koru staviti čokoladnu kremu, poklopiti drugom korom i rasporediti kremu od cappucina.

Dekoracija:

✦250 ml vrhnja za šlag

✦1 žličica instant kave + 1 žličica vrele vode

Priprema: Ukrasiti čvrsto tučenim vrhnjem za šlag s aromom kave napravljenim tako da se instant kava otopi u žlici vrele vode.

Recept iz knjige Kolači za sve prigode