Sastojci (za oko 30 keksića):
✦120 ml mlijeka
✦115 g maslaca
✦20 g kakaa
✦100 g šećera + 1 vanilin šećer
✦100 g čokolade za kuhanje
✦120 g kikiriki maslaca
✦300 g sitnijih zobenih pahuljica
✦50 g grožđica ili brusnica
Priprema: Kuhati mlijeko, maslac, kakao, šećer, vanilin šećer i čokoladu izlomljenu na kockice na srednjoj temperaturi dok se sve ne otopi. Maknuti sa štednjaka, pa dodati kikiriki maslac i miješati dok se ne otopi. U vruću smjesu žlicom umiješati zobene pahuljice i grožđice, pa staviti u hladnjak na oko 20 minuta. Od smjese oblikovati kuglice koje dlanovima spljoštiti. Slagati na papir za pečenje. Staviti u hladnjak na nekoliko sati.
Recept iz knjige Kolači i torte bez pećnice