Biskvit:

✦9 bjelanjaka

✦13 žlica šećera

✦15 žlica prženih mljevenih lješnjaka (140 g)

✦2 žlice oštrog brašna

Priprema: Umutiti snijeg od bjelanjaka dodajući žli­cu po žlicu šećera. Špatulom lagano umiješati mlje­vene lješnjake i brašno. Smjesu rasporediti u veliki kalup od pećnice dimenzije 40 x 34 cm, obložen papirom za pečenje. Peći na 175 °C, 15 – 20 minuta. Ohlađen biskvit prerezati okomito na dva dijela.

Dodatak kremama:

✦500 ml vrhnja za šlag

Priprema: Izmiksati vrhnje u šlag i podijeliti na 3 dijela.

Svijetla krema:

✦500 g mascarpone sira

✦350 g Lino Lade kokos

Priprema: Izmiksati mascarpone i Lino Ladu, pa ručno umiješati 1/3 čvrsto tučenog šlaga. Na prvi bi­skvit staviti svijetlu kremu i pokriti drugim biskvitom na koji staviti tamnu kremu.

Tamna krema:

✦500 g mascarpone sira

✦350 g Lino Lade Gold

Priprema: Ista kao i kod svijetle kreme. Ukrasiti ko­lač preostalim šlagom.

Recept iz knjige Kolači za sve prigode

Prethodni članakCrni kolač bez jaja
Sljedeći članakVoda u pčelarstvu
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.