width=

Pripremite:

– 21 dag šećera
– 1 vanilin šećera
– 3 bjelanjka
– 30 dag mljevenih oraha
– prstohvat soli
– okrugle oblatne
– čokoladna glazura
– očišćeni lješnjaci
– orasi za ukras

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 120 ºC. Bjelanjke i sol dobro istucite. Dodajte šećer, vanilin šećer dok se potpuno ne rastope. Zatim dodajte i mljevene orahe te smjesu još jedanput promiješajte. Na lim, kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje posložite oblatne te, na njih pomoću slastičarske vrećice nanesite dobivenu smjesu. Pecite oko 20 minuta. Nakon što se kolačići ohlade ukrasite ih čokoladnom glazurom, lješnjacima i orasima.

Prethodni članakSvježi punč od jaja sa cimetom
Sljedeći članakChips od jabuka
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.