Puslice sa čokoladom, orasima i lješnjacima

81

– 21 dag šećera
– 1 vanilin šećera
– 3 bjelanjka
– 30 dag mljevenih oraha
– prstohvat soli
– okrugle oblatne
– čokoladna glazura
– očišćeni lješnjaci
– orasi za ukras

Zagrijte pećnicu na 120 ºC. Bjelanjke i sol dobro istucite. Dodajte šećer, vanilin šećer dok se potpuno ne rastope. Zatim dodajte i mljevene orahe te smjesu još jedanput promiješajte. Na lim, kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje posložite oblatne te, na njih pomoću slastičarske vrećice nanesite dobivenu smjesu. Pecite oko 20 minuta. Nakon što se kolačići ohlade ukrasite ih čokoladnom glazurom, lješnjacima i orasima.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakSvježi punč od jaja sa cimetom
Sljedeći članakChips od jabuka
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.