– 4 žumanjka
– 10 dag šećera u prahu
– 1 vanilin šećer
– 250 ml slatkog vrhnja
– 500 ml mlijeka
– 100 ml ruma
– prstohvat cimeta
– klinčića
– muškatnog oraščića

Žumanjke i šećer u prahu miješajte tako dugo dok ne dobijete pjenastu smjesu (miješajte minimalno 5 minuta). Mlijeko prokuhajte zajedno s vrhnjem, vanilin šećerom i cimetom te klinčićem i muškatnim oraščićem na laganoj vatri, a zatim ga ostavite da se ohladi. Prokuhano mlijeko lagano i uz stalno miješanje dodajte pjeni od žumanjaka i vanilin šećera. Dobivenu smjesu vratite u lonac i lagano zagrijavajte dok se smjesa ne poveže i postane gusta. (Pazite da ne provrije!) Dodajte rum, poslužite toplo i po želji ukrasite prstohvatom cimeta.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakZapečena juha od kruha
Sljedeći članakPuslice sa čokoladom, orasima i lješnjacima
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.