width=– 15 dag starog kruha
– 200 ml pilećeg temeljca
– 8 dag kuhane šunke
– 15 dag kiselog vrhnja
– 2 žumanjka
– prstohvat peršina
– sol
– papar
– muškatni oraščić

Pećnicu ugrijte na 250 º. Kruh narežite, temeljac prokuhajte. Temeljcu dodajte kruh, a zatim još jedanput sve zajedno prokuhajte. šunku narežite na tanke šnite i dodajte juhi. Začinite i naspite u vatrostalne keramičke posude. Kiselo vrhnje pomiješajte sa žumanjkom, te ga raspodijelite po vrhovima posuda. Pecite oko 10 minuta na srednjoj temperaturi.

Prethodni članakMađarske pogačice sa čvarcima
Sljedeći članakSvježi punč od jaja sa cimetom
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.