width=– 20 dag čvaraka
– 35 dag brašna
– 2 dag kvasca
– 1 šalica mlijeka
– 1 žlicica šećera
– 3 žumanjka
– 2-3 žlice kiselog vrhnja
– 1 žlicica soli

Čvarke sitno sameljite, pomiješajte s 5 dag brašna i stavite po strani. Zatim uspite 30 dag brašna u posudu. U sredini napravite udubinu a u nju uspite kvasac zajedno s mlijekom, koje ste prethodno zasladili šećerom. Nakon toga u posudu dodajte 2 žumanjka, kiselo vrhnje i sol, te zamijesite tijesto i izvaljajte ga. Ravnomjerno po njemu rasporedite čvarke, te presavinite tijesto. Ostavite ga da se odmori oko 30 minuta, te ponovite postupak još dva puta. Zatim pomocu čaše ili kalupa oblikujte malene krugove koje ćete premazati žumanjkom i peći oko 15-20 minuta na 220º dok ne postanu zlatno žuti.

Prethodni članakJavni pozivi za dodjelu zakupa za državno poljoprivredno zemljište
Sljedeći članakZapečena juha od kruha
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.