width=– 1 – 2 kg svježih jabuka
– 1 iscije đeni limun

Ukljucite pećnicu na 70 º i obložite limove (imajte u vidu da će 2 jabuke zauzeti 1 lim) papirom za pečenje. Jabuke operite i očistite im sredinu pomoću spravice za vađenje koštica. Zatim ih izrežite na ploškice (3-5 mm), premažite limunovim sokom i posložite na lim. Jabuke sušite u pećnici na maksimalno 70 º. Pri tome ostavite vrata pećnice malo otvorena, kako bi vlaga mogla izlaziti. Kada se jabuke isuše, ostavite ih da se ohlade. Ukoliko ih odmah ne želite konzumirati, spremite ih u neprodušnu vrećicu kako ne bi omekšale. Chips od jabuka možete prije posluživanja prevući glazurom od čokolade ili posuti mješavinom šećera i cimeta.

Prethodni članakPuslice sa čokoladom, orasima i lješnjacima
Sljedeći članakJabučne košuljice
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.