width=– 1 – 2 kg svježih jabuka
– 1 iscije đeni limun

Ukljucite pećnicu na 70 º i obložite limove (imajte u vidu da će 2 jabuke zauzeti 1 lim) papirom za pečenje. Jabuke operite i očistite im sredinu pomoću spravice za vađenje koštica. Zatim ih izrežite na ploškice (3-5 mm), premažite limunovim sokom i posložite na lim. Jabuke sušite u pećnici na maksimalno 70 º. Pri tome ostavite vrata pećnice malo otvorena, kako bi vlaga mogla izlaziti. Kada se jabuke isuše, ostavite ih da se ohlade. Ukoliko ih odmah ne želite konzumirati, spremite ih u neprodušnu vrećicu kako ne bi omekšale. Chips od jabuka možete prije posluživanja prevući glazurom od čokolade ili posuti mješavinom šećera i cimeta.

Prethodni članakPuslice sa čokoladom, orasima i lješnjacima
Sljedeći članakJabučne košuljice
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.