Tražite desert koji izgleda impresivno, a priprema se bez stresa? Trostruki užitak je kolač koji svojim slojevima biskvita, kreme i čokoladne glazure ne ostavlja nikoga ravnodušnim.

Ovaj recept dolazi iz naše hit-kuharice Najbolji kolači za najbolju kuharicu, zbirke najomiljenijih domaćih recepata koje rado koriste i bake i početnici. Kroz jednostavne korake vodi vas do savršeno izbalansirane slastice koja će očarati i okusom i izgledom.

➡️ U nastavku donosimo cijeli recept s točnim mjerama, fotografijama postupaka i uputama.
🎂 Pripremite se za pravi trostruki užitak!

Biskvit:

✦6 bjelanjaka

✦150 g šećera

✦3 žlice oštrog brašna

✦150 g mljevenih oraha

✦2 žlice krušnih mrvica

✦½ praška za pecivo

Priprema: Bjelanjke tući u čvrst snijeg, dodavati šećer, te lagano umiješati brašno pomiješano s praškom za pecivo, mljevenim orasima i mrvica­ma. Smjesu rasporediti u kalup obložen papirom za pečenje dimenzije 35 x 25 cm. Peći na 180 °C, oko 20 minuta i ohladiti.

Krema:

✦600 ml mlijeka

✦6 žumanjaka

✦150 g šećera

✦2 pudinga od vanilije

✦250 g margarina

✦100 g čokolade za kuhanje

Priprema: U malo mlijeka pjenasto umutiti žu­manjke sa šećerom i pudingom, te sve zajedno ukuhati u preostalom mlijeku. Kuhati oko 5 minu­ta, pokriti prozirnom folijom i ohladiti. U ohlađeno umiksati margarin sobne temperature. Kremu po­dijeliti na dva dijela pa u jedan dio dodati otoplje­nu i malo ohlađenu čokoladu i promiješati.

Međusloj:

✦oko 200 g petit keksa

✦mlijeko za močenje

Priprema: Pečeno tijesto premazati čokoladnom kremom, na nju složiti petit kekse umočene u mli­jeko. Premazati žutom kremom i poravnati.

Glazura:

✦100 g čokolade za kuhanje

✦3 žlice vode

✦3 žlice šećera

✦80 g margarina

Priprema: Sve sastojke otopiti na pari i preliti po kolaču.

📖 Želite više ovakvih provjerenih recepata?


💝 Više od 150 kolača koji su oduševili tisuće čitatelja!

👉 Naručite knjigu Najbolji kolači za najbolju kuharicu