Tražite desert koji izgleda impresivno, a priprema se bez stresa? Trostruki užitak je kolač koji svojim slojevima biskvita, kreme i čokoladne glazure ne ostavlja nikoga ravnodušnim.
Ovaj recept dolazi iz naše hit-kuharice Najbolji kolači za najbolju kuharicu, zbirke najomiljenijih domaćih recepata koje rado koriste i bake i početnici. Kroz jednostavne korake vodi vas do savršeno izbalansirane slastice koja će očarati i okusom i izgledom.
➡️ U nastavku donosimo cijeli recept s točnim mjerama, fotografijama postupaka i uputama.
🎂 Pripremite se za pravi trostruki užitak!
Biskvit:
✦6 bjelanjaka
✦150 g šećera
✦3 žlice oštrog brašna
✦150 g mljevenih oraha
✦2 žlice krušnih mrvica
✦½ praška za pecivo
Priprema: Bjelanjke tući u čvrst snijeg, dodavati šećer, te lagano umiješati brašno pomiješano s praškom za pecivo, mljevenim orasima i mrvicama. Smjesu rasporediti u kalup obložen papirom za pečenje dimenzije 35 x 25 cm. Peći na 180 °C, oko 20 minuta i ohladiti.
Krema:
✦600 ml mlijeka
✦6 žumanjaka
✦150 g šećera
✦2 pudinga od vanilije
✦250 g margarina
✦100 g čokolade za kuhanje
Priprema: U malo mlijeka pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom i pudingom, te sve zajedno ukuhati u preostalom mlijeku. Kuhati oko 5 minuta, pokriti prozirnom folijom i ohladiti. U ohlađeno umiksati margarin sobne temperature. Kremu podijeliti na dva dijela pa u jedan dio dodati otopljenu i malo ohlađenu čokoladu i promiješati.
Međusloj:
✦oko 200 g petit keksa
✦mlijeko za močenje
Priprema: Pečeno tijesto premazati čokoladnom kremom, na nju složiti petit kekse umočene u mlijeko. Premazati žutom kremom i poravnati.
Glazura:
✦100 g čokolade za kuhanje
✦3 žlice vode
✦3 žlice šećera
✦80 g margarina
Priprema: Sve sastojke otopiti na pari i preliti po kolaču.
📖 Želite više ovakvih provjerenih recepata?
💝 Više od 150 kolača koji su oduševili tisuće čitatelja!
👉 Naručite knjigu Najbolji kolači za najbolju kuharicu