Sastojci:
✦oko 450 g petit keksa
Čokoladni sloj:
✦400 ml mlijeka
✦4 žlice šećera
✦1 puding od čokolade
✦50 g čokolade za kuhanje
Priprema: U malo mlijeka razmutiti puding, a ostatak mlijeka sa šećerom i čokoladom staviti kuhati. Ukuhati puding cijelo vrijeme miješajući pa kipući puding rasporediti po keksima u kalupu dimenzije 28 x 23 cm. Na čokoladni sloj složiti novi red keksa.
Žele:
✦400 ml soka od višanja
✦3 žlice šećera
✦1 puding od vanilije
✦1 staklenka kompota od višanja
Priprema: U malo soka razmutiti puding a ostatak sa šećerom staviti kuhati. Ukuhati puding cijelo vrijeme miješajući pa dodati višnje iz kompota i kuhati par minuta dok se ne zgusne. Vruć žele rasporediti po drugom sloju keksa i na njega složiti treći.
Ganache:
✦200 ml vrhnja za šlag
✦200 g čokolade za kuhanje
Priprema: Otopiti u vrhnju čokoladu izlomljenu na kockice pa preliti po kolaču. Ohladiti.
Dekoracija:
✦200 ml vrhnja za šlag
Priprema: Ukrasiti čvrsto tučenim vrhnjem.
Recept iz knjige Moji brzi kolači