Kompost je krajnji produkt složenog lanca, koji uključuje mnoge organizme a vrlo važnu ulogu u svemu imaju razni mikroorganizmi, bakterije, gljive, insekti i sl. Ono što ostaje nakon tih organizama bogata je zemljana supstancija, koju vrtlari koriste kao vrijedan dodatak zemlji.
Na koji način funkcionira kompostiranje?
Kompostiranje zapravo oponaša prirodni sustav raspadanja organske tvari na šumskom tlu. Bobice, iglice, lišće, češeri, razne grančice, pa čak i čitavo porušeno drveće, sve se to s vremenom raspadne i postane bogat i crni supstrat, sličan onom koji se prodaje u vrtnim centrima. Proces raspadanja je u osnovi isti, bez obzira gdje se odvija, u šumi ili na kompostištu negdje iza kuće. Na što obratiti pažnju?
(Pročitajte cijeli članak u novom broju časopisa!)

Prethodni članakSušenje plodova smokava
Sljedeći članakFolije za pokrivanje tunela i plastenika
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.