Sastojci:
35 dag vučenog tijesta za savijaču
70 dag okruglih (ili duguljastih) plavih šljiva
15 dag keksića amareta + za posipanje
4 žlice kristal šećera
5 dag krupno narezanih badema
5 dag čokolade za kuhanje
2 žlice pekmeza od šljiva
cimet
maslac za mazanje
1 jaje
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Oprane šljive očistite i narežite. Na vlažnu krpu stavite list tijesta, obilno namažite otopljenim maslacem. Pokrijte drugim listom, jednako namastite, te duž duljeg ruba nanesite pekmez, pospite polovicom zdrobljenih keksa, a na to rasporedite polovicu šljiva. Pošećerite ih te pospite cimetom i krupno naribanom čokoladom. Savijte i premjestite na maslacem namazan lim. Tako načinite i drugu savijaču. Premažite ih malo razvodnjenim tučenim jajetom. Pecite 35 – 40 minuta u pećnici, zagrijanoj na 180° C. Pošećerite i pospite dodatnim smrvljenim keksima.