Duo ljepota. Sadrži puding od čokolade i jagode. Osim toga, satojci su mu još bijela čokolada, čoklada za kuhanje i šlag. Recept je iz knjige Moji čokoladni kolači.

Krema (za oko 10 čaša):

✦1000 ml mlijeka

✦2 x puding od čokolade

✦5 žlica šećera

✦200 g čokolade za kuhanje

✦200 ml vrhnja za šlag

Priprema: Puding od čokolade skuhati pre­ma uputi s vrećice te u vruće dodati sjeckanu čokoladu za kuhanje. Miješati dok se čokola­da ne otopi. Ohladiti, zatim dodati izrađeni šlag i sjediniti. Puniti kremu u čaše.

Ganache:

✦200 ml vrhnja za šlag

✦200 g bijele čokolade

Priprema: Vrhnje za šlag zagrijati do vrenja. Maknuti s vatre pa dodati sjeckanu čokoladu. Miješati dok se čokolada ne otopi i malo ohla­di. Rasporediti na kremu u čašama. Ohladiti.

Dekoracija:

✦jagode

✦100 ml vrhnja za šlag

Priprema: Ukrasiti s malo šlaga i ploškicama ili kockicama jagoda.

Recept iz knjige Moji čokoladni kolači

Prethodni članakAloja ili aloe vera – za smirenje upala i jači imunološki sustav
Sljedeći članakZimnica – kako ju jednostavno pripremiti?
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.