PRIPREMITE:

 

Za biskvit
5 jaja (odvojite žumanjke i bjelanjke)
5 žlica šećera
5 žlica mlijeka
5 žlica ulja
5 žlica brašna
3 žlice kakaoa
1 vrećica pudinga od čokolade (može i bez)
prašak za pecivo
vanilin

naribanu koricu limuna

 

Za kremu
šlag od slatkog vrhnja (halta)

 

Preljev od čokolade
20 dag mliječne čokokolade

 10 dag čokolade za kuhanje

 5 dag maslaca ili margarina 

Za biskvit prvo istucite bjelanjke u snijeg u koji dodate polovicu šećera. Zatim istucite pjenasto žumanjke sa šećerom i vanilinom. Dodajte sve ostale sastojke, istucite pa lagano na kraju dodajte snijeg. Pecite 20 minuta na 180 °C. Kad se biskvit ohladi, razrežite ga na dva dijela. Za kremu istucite malo tvr e slatko vrhnje (nikako gotovi šlag iz vrećice) u koje možete dodati vanilin šećer. Napravite preljev od čokolade. Prvi biskvit namažite polovicom šlaga pa prelijte preko njega preljev od čokolade. Dodajte drugi biskvit i ponovite, završite čokoladom.
Dobro ohladite u hladnjaku.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakPapučice
Sljedeći članakMesni savitak
Gospodarski
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.