PRIPREMITE:

 

Za biskvit
5 jaja (odvojite žumanjke i bjelanjke)
5 žlica šećera
5 žlica mlijeka
5 žlica ulja
5 žlica brašna
3 žlice kakaoa
1 vrećica pudinga od čokolade (može i bez)
prašak za pecivo
vanilin

naribanu koricu limuna

 

Za kremu
šlag od slatkog vrhnja (halta)

 

Preljev od čokolade
20 dag mliječne čokokolade

 10 dag čokolade za kuhanje

 5 dag maslaca ili margarina 

Za biskvit prvo istucite bjelanjke u snijeg u koji dodate polovicu šećera. Zatim istucite pjenasto žumanjke sa šećerom i vanilinom. Dodajte sve ostale sastojke, istucite pa lagano na kraju dodajte snijeg. Pecite 20 minuta na 180 °C. Kad se biskvit ohladi, razrežite ga na dva dijela. Za kremu istucite malo tvr e slatko vrhnje (nikako gotovi šlag iz vrećice) u koje možete dodati vanilin šećer. Napravite preljev od čokolade. Prvi biskvit namažite polovicom šlaga pa prelijte preko njega preljev od čokolade. Dodajte drugi biskvit i ponovite, završite čokoladom.
Dobro ohladite u hladnjaku.

Prethodni članakPapučice
Sljedeći članakMesni savitak
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.