PRIPREMITE:

26 dag brašna

 25 dag margarina

 25 dag vrhnja

1 prašak za pecivo

 sol

Za nadjev:

55 dag mljevenog mesa

 2 jaja

  1 nasjeckani luk

  1 žlicu brašna

  1 žlicu margarina

sol

 mljeveni papar

 nasjeckani peršin

 mažuran

  ulje za prženje.

U brašno nadrobite margarin, dodajte vrhnje i sve ostale sastojke za tijesto. Zamijesite tijesto pa ga razvaljajte. Nadjev napravite tako da prepržite luk, dodajte meso, sol, papar i mažuran. Ostavite da se ohladi, dodajte jaja i nasjeckani peršin. Nadjevom premažite razvaljano tijesto, pa zavijte kao roladu i pecite 30 minuta na 180 °C.
Poslužite toplo.

Prethodni članakKinder Pingui
Sljedeći članakZimska juha
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.