Mesni savitak

76

PRIPREMITE:

26 dag brašna

 25 dag margarina

 25 dag vrhnja

1 prašak za pecivo

 sol

Za nadjev:

55 dag mljevenog mesa

 2 jaja

  1 nasjeckani luk

  1 žlicu brašna

  1 žlicu margarina

sol

 mljeveni papar

 nasjeckani peršin

 mažuran

  ulje za prženje.

U brašno nadrobite margarin, dodajte vrhnje i sve ostale sastojke za tijesto. Zamijesite tijesto pa ga razvaljajte. Nadjev napravite tako da prepržite luk, dodajte meso, sol, papar i mažuran. Ostavite da se ohladi, dodajte jaja i nasjeckani peršin. Nadjevom premažite razvaljano tijesto, pa zavijte kao roladu i pecite 30 minuta na 180 °C.
Poslužite toplo.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakKinder Pingui
Sljedeći članakZimska juha
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.