Zimska juha

89

PRIPREMITE:

25 dag češnjovki

 50 dag nemasne junetine

6 šalica vode

 šalicu krupno sjeckanog luka

šalicu pelata iz konzerve

 50 dag ribanoga svježeg kupusa

2- 3 usitnjena kuhana krumpira
2 usitnjene mrkve
1 krupno sjeckani poriluk
1/2 usitnjenog korijena celera

1 čajnu žličicu kima

 sol i papar prema ukusu

U vodu stavite usitnjenu junetinu i kuhajte na laganoj vatri oko 1 sat. Zatim dodajte usitnjeno povrće i nastavite kuhati oko 20 minuta. Kobasice narežite na kolutiće i dodajte zajedno s kimom. Nastavite kuhati oko 20 minuta pa juhu začinite i odmah prenesite na stol. Poslužite s kiselim vrhnjem koje stavite u juhu prema želji.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakMesni savitak
Sljedeći članakPileća prsa s pršutom
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.