PRIPREMITE:

25 dag češnjovki

 50 dag nemasne junetine

6 šalica vode

 šalicu krupno sjeckanog luka

šalicu pelata iz konzerve

 50 dag ribanoga svježeg kupusa

2- 3 usitnjena kuhana krumpira
2 usitnjene mrkve
1 krupno sjeckani poriluk
1/2 usitnjenog korijena celera

1 čajnu žličicu kima

 sol i papar prema ukusu

U vodu stavite usitnjenu junetinu i kuhajte na laganoj vatri oko 1 sat. Zatim dodajte usitnjeno povrće i nastavite kuhati oko 20 minuta. Kobasice narežite na kolutiće i dodajte zajedno s kimom. Nastavite kuhati oko 20 minuta pa juhu začinite i odmah prenesite na stol. Poslužite s kiselim vrhnjem koje stavite u juhu prema želji.

Prethodni članakMesni savitak
Sljedeći članakPileća prsa s pršutom
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.