PRIPREMITE:

4 srednja komada pilećih prsa bez kostiju i kože

125 g sira roquefort (gorgonzola ili sl.)

 50 g sušenih rajčica u ulju

 4 kriške pršuta

 sol

 papar

Nožem napravite rez na svakom komadu pilećih prsa pa ga proširite da dobijete džepić. Sir narežite na 4 kriške i svaku ugurajte u jedan džepić, zajedno sa 1-2 kriške rajčice (ovisno o veličini). Vanjski dio pilećih prsa posolite i popaprite. Svaki komad pilećih prsa omotajte kriškom pršuta i stavite u lim za pečenje. Pecite 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C, dok piletina ne bude pečena. Piletinu narežite na kriške ili ostavite u komadu. Servirajte na tanjure te poslužite s brokulom i mladim kuhanim krumpirima prelivenima maslacem.

Prethodni članakZimska juha
Sljedeći članakOstali članci u ovom broju
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.