Pileća prsa s pršutom

55

PRIPREMITE:

4 srednja komada pilećih prsa bez kostiju i kože

125 g sira roquefort (gorgonzola ili sl.)

 50 g sušenih rajčica u ulju

 4 kriške pršuta

 sol

 papar

Nožem napravite rez na svakom komadu pilećih prsa pa ga proširite da dobijete džepić. Sir narežite na 4 kriške i svaku ugurajte u jedan džepić, zajedno sa 1-2 kriške rajčice (ovisno o veličini). Vanjski dio pilećih prsa posolite i popaprite. Svaki komad pilećih prsa omotajte kriškom pršuta i stavite u lim za pečenje. Pecite 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C, dok piletina ne bude pečena. Piletinu narežite na kriške ili ostavite u komadu. Servirajte na tanjure te poslužite s brokulom i mladim kuhanim krumpirima prelivenima maslacem.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakZimska juha
Sljedeći članakOstali članci u ovom broju
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.