src=PRIPREMITE ZA BISKVIT:
8 jaja
8 žlica šećera
12 žlica kesten pirea
3 žlice brašna
prašak za pecivo

PRIPREMITE ZA KREMU:
25 dag margarina
15 dag šećera
20 dag kesten pirea
20 dag čokolade
10 dag mjevenih badema
slatko vrhnje

PRIPREMA BISKVITA:
Odvojite bjelanjke od žumanjaka i istucite snijeg. U drugoj posudi istucite žumanke, šećer, kesten, prašak za pecivo i brašno, dodate snijeg i lagano promiješate. Kalup za tortu obložite papirom i ulijte smjesu za biskvit. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 °C. Pečen kolač ohladite, a zatim ga prerežite na dva dijela.

PRIPREMA KREME:
Pola čokolade rastopite i ostavite da se ohladi. Margarin i šećer pjenasto miksajte, dodajte kesten pire, bademe i rastopljenu čokoladu. Dobro promješajte. Na dno kalupa za tortu stavite prvi biskvit pa ga premažite kremom. Pokrijte ga drugim biskvitom. Ostavite tortu na hladnom da se krema stvrdne. Rastopite drugu polovicu čokolade i prelijte preko torte. Izmiksajte slatko vrhnje i ukrasite tortu.

Prethodni članakDvobojni kolač
Sljedeći članakOstali članci u ovom broju
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.