src=PRIPREMITE ZA BISKVIT:
8 jaja
8 žlica šećera
12 žlica kesten pirea
3 žlice brašna
prašak za pecivo

PRIPREMITE ZA KREMU:
25 dag margarina
15 dag šećera
20 dag kesten pirea
20 dag čokolade
10 dag mjevenih badema
slatko vrhnje

PRIPREMA BISKVITA:
Odvojite bjelanjke od žumanjaka i istucite snijeg. U drugoj posudi istucite žumanke, šećer, kesten, prašak za pecivo i brašno, dodate snijeg i lagano promiješate. Kalup za tortu obložite papirom i ulijte smjesu za biskvit. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 °C. Pečen kolač ohladite, a zatim ga prerežite na dva dijela.

PRIPREMA KREME:
Pola čokolade rastopite i ostavite da se ohladi. Margarin i šećer pjenasto miksajte, dodajte kesten pire, bademe i rastopljenu čokoladu. Dobro promješajte. Na dno kalupa za tortu stavite prvi biskvit pa ga premažite kremom. Pokrijte ga drugim biskvitom. Ostavite tortu na hladnom da se krema stvrdne. Rastopite drugu polovicu čokolade i prelijte preko torte. Izmiksajte slatko vrhnje i ukrasite tortu.

Prethodni članakDvobojni kolač
Sljedeći članakOstali članci u ovom broju
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.