width=

Za 20 keksića:
200 g margarina
100 g šećera
1 vrećica vanilin šećera
250 g integralnog pšeničnog brašna
100 g oštrog brašna
125 g mljevenog maka
1 vrećica praška za pecivo
1 žličica cimeta
40 ml mlijeka
100 g čokolade po ukusu

Priprema:

Omekšali margarin pjenasto umutite sa šećerom i vanilin šećerom. U drugoj posudi sjedinite obje vrste brašna, mak, prašak za pecivo i cimet, pa dodajte u umućeni margarin. Zatim dodajte mlijeko i rukama umijesite glatko tijesto. Ostavite stajati, a za to vrijeme pripremite čokoladu.

Razlomite čokoladu na 20 kockica. Tijesto podijelite na četiri jednaka dijela, pa svaki dio rukom odvojite na još 5 dijelova. Od svakog dijela formirajte malu pljeskavicu, u sredinu utisnite po jednu kockicu čokolade pa formirajte kuglicu i izravnajte u donjem dijelu da dobijete oblik keksića.

Posložite na protvan obložen papirom za pečenje. Keksiće pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 ºC, 20-25 minuta.

Prethodni članakMandarinci
Sljedeći članakKesten kraljica
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.