Tijesto:
– 15 dag maslaca
– 20 dag glatkog brašna
– 7 dag šećera u prahu
– 5 dag kakaa
– malo soli
– 2 jaja
Nadjev:
– 3 jaja
– 7 dag šećera
– malo soli
– 20 dag mljevenog maka
– ½ dcl ruma
– 20 dag čokolade za kuhanje
– 2,5 dcl vrhnja za šlag
– 5 – 6 žlica kiselkastog džema
Ganache:
– 25 dag čokolade
– ½ l vrhnja za šlag
Priprema tijesta: Maslac dobro izmrviti s brašnom, dodati šećer, kakao, jaja i sol te zamijesiti prhko tijesto. Zamotati u plastičnu foliju i ostaviti da odstoji u hladnjaku oko sat vremena. Razvaljati, isbosti vilicom i peći oko 10 minuta na 180 °C.
Priprema nadjeva: Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom i postupno dodavati sol, mak i rum. Rastopljenu čokoladu i vrhnje polako umiješati u jaja, pa umiješati snijeg od bjelanjaka. Izliti na polupečeno tijesto i peći još 20 minuta na 180 – 200 °C. Pečeno premazati s malo zagrijanog džema (npr. od malina).
Priprema ganachea: Rastopiti čokoladu s vrhnjem i premazati preko pečene pite.
Recept iz knjige: Moji najbolji kolači 2