Jabučna čarolija. Čarolija okusa koju stvara savršen spoj otopljene čokolade, mljevenih i sjeckanih oraha te ribanih jabuka nije moguće riječima opisati.

Sastojci:

✦80 g čokolade za kuhanje

✦150 g maslaca

✦3 jaja

✦170 g šećera

✦200 g oštrog brašna

✦2 žlice kakaa

✦1 žličica praška za pecivo

✦prstohvat soli

✦3 žlice mljevenih oraha

✦500 g ribanih jabuka

✦1 žličica cimeta

✦60 g sjeckanih oraha

Priprema: Otopiti čokoladu i maslac. Izmik­sati jaja i šećer, te postupno dodavati brašno pomiješano sa kakaom, praškom za pecivo i soli. Smjesi dodati otopljenu čokoladu i ma­slac, te dobro izmiksati. U smjesu kuhačom umješati mljevene orahe i ribane jabuke prethodno pomiješane s cimetom. Kalup dimenzije 20 x 36 cm namazati maslacem i posuti brašnom. Uliti smjesu, te posuti po vrhu grubo sjeckanim orasima. Peći na 180 °C oko 30 minuta.

Dekoracija:

✦250 ml vrhnja za šlag

Priprema: Ukrasiti čvrsto tučenim vrhnjem.

Recept iz knjige Moji čokoladni kolači

Prethodni članakSlatkica
Sljedeći članak„Brački varenik“ 26. hrvatski zaštićeni proizvod!
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.