AKTUALNE TEME
4 – 5 Jesmo li napokon dobili prepoznatljivu oznaku hrane proizvedene u Hrvatskoj?
6 Implementacija novih tehnologija u poljoprivredi
9 – 10 Klaster “Slavonska jabuka”
12 Pravni savjeti
13 Stručni savjeti

RATARSTVO, KRMNO BILJE, MEHANIZACIJA
17 – 19 Važnije bolesti ječma
21 Priprema za proizvodnju voluminozne krme
23 Učinci obrade dlijetastim plugovima
27 – 28 Blaga zima je potpomogla umnažanju štetnika u silosima
30 – 31 Povrtne vrste za hranidbu stoke

OGLAS

POVRĆARSTVO, NAŠ JADRAN
32 – 33 Kako uzgojiti grašak na ekološki način?
36 – 37 Uzgojimo sami presadnice povrća i cvijeća
41 – 42 Rašeljka – kraljica mediteranskog krša

MALI GOSPODARSKI SAVJETNIK
43 – 57 Rezidba, sorte i zaštita šljiva


VOĆARSTVO, PČELARSTVO
58 – 59 Rezidba lijeske
64 – 65 Agrumi – privlačno i mirisno voće
66 – 68 Liofilizacija – tehnologija koja otvara nove mogućnosti u poljoprivredi
68 – 69 Kreću proljetne paše


STOČARSTVO, LJEKOVITO BILJE
71 – 72 Ovce ili koze – što je isplativije uzgajati?
72 – 73 Smještaj i hranidba teladi
75 Metvulja – moćan lijek indijanskih plemena

Prethodni članakSajmovi, izložbe, dan, festivali – OŽUJAK
Sljedeći članakRezidba lijeske
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.