Podloga (za 4-6 čaša):
✦1 paket Oreo keksa (176 g)
✦50 g otopljenog maslaca
Priprema: Kekse samljeti i pomiješati s otopljenim maslacem. Smjesom puniti dno dekorativnih čašica i staviti ih u hladnjak.
Krema:
✦200 g borovnice
✦50 g kristal šećera
✦60 ml vode
✦½ mljevene želatine (5 g)
✦250 g mascarponea
✦400 ml vrhnja za šlag
✦3 žlice šećera u prahu
✦1 žličica arome vanilije
Priprema: Borovnice, kristal šećer i vodu staviti kuhati. Kuhajući gnječiti borovnice dok se ne raspadnu pa ih protisnuti kroz cjediljku. Želatinu pripremiti prema uputi na vrećici te umiješati u kuhane borovnice. Izraditi mikserom vrhnje za šlag, mascarpone, šećer u prahu i aromu vanilije u mekšu kremu pa podijeliti na tri dijela.
Trećinu mascarpone kreme pomiješati s ohlađenim borovnicama. Trećinu te kreme odvojiti i dodati u drugu trećinu mascarpone kreme. Opet od te kreme odvojiti trećinu i pomiješati s ostatkom mascarpone kreme. Puniti čašice od najtamnije kreme prema najsvijetlijoj. Nakon svakog sloja staviti pola sata u zamrzivač da se krema stegne kako se slojevi ne bi pomiješali. Ukrasiti po želji borovnicama, ribanom čokoladom ili keksima.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači