Tijesto (x3):
✦ 6 bjelanjaka
✦ 100 g mljevenih lješnjaka
✦ 6 žlica šećera
Priprema: Miksati bjelanjke u čvrst snijeg. Postupno dodavati šećer miksajući, te pjenjačom lagano umiješati mljevene lješnjake. Peći u kalupu dimenzije 32 x 34 cm obloženom papirom za pečenje na 180 °C oko 20 minuta. Ponoviti postupak još dva puta. Svaku koru prerezati, da dobijemo 6 kora.
Krema 1:
✦ 18 žumanjaka
✦ 200 g šećera
✦ 250 g čokolade za kuhanje
✦ 250 g margarina
Priprema: Žumanjke i šećer miksati na pari. Maknuti s vatre i dodati sjeckanu čokoladu. Miješati dok se čokolada ne otopi. U ohlađeno dodati izrađen margarin sobne temperature i dobro izraditi.
Krema 2:
✦ 450 ml mlijeka
✦ 5 žlica škrobnog brašna (gustina) ili oštrog brašna
✦ 5 žlica šećera
✦ 125 g margarina
Priprema: Škrobno brašno i šećer razmutiti s malo mlijeka, te ukuhati u ostatak mlijeka. Miješati dok se ne zgusne, pa ohladiti. Prekriti po samoj površini plastičnom folijom kako se ne bi stvorila korica. U hladno dodati izrađen margarin sobne temperature. Spojiti kremu 1 i 2, te na svaku koru namazati kremu, a na zadnju staviti kremu ili glazuru.
Recept iz knjige Moji čokoladni kolači