Pripremite:

35 dag svinjetine
35 dag junetine
50 dag luka
2 češnja češnjaka
4 paprike
10 dag suhe slanine
1 žlica masti
2 žlice slatke mljevene paprike
5 rajčica
1 žlica brašna
1 litra instant juhe
ostali začini po ukusu

Priprema:

Slaninu narežite na kockice i popržite na masti. Dodajte usitnjeni luk, prodinstajte, a zatim dodajte papriku narezanu na rezance i sjeckani češnjak, pa pirjajte dok povrće ne omekša. Meso narežite na kockice i dodajte povrću.

Nakon toga umiješajte mljevenu papriku, sol i juhu, pa kuhajte oko 45 minuta dok meso ne omekša.

U međuvremenu ogulite rajčice i narežite na kriške pa ih 15 minuta potkraj kuhanja umiješajte u paprikaš. Na kraju umiješajte žlicu brašna razmućenog u malo vode i prokuhajte ( brašno se dodaje kako bi se jelo zgusnulo pa ako ste dobili željenu gustoću ne trebate dodavati brašno, a ako je paprikaš i dalje rijedak umiješajte još brašna).

Poslužite uz kukuruznu krupicu ili pire krumpir.

Prethodni članakVeprovina u senf saftu
Sljedeći članakOrange kocke
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.