PRIPREMITE:

1 kg janjećeg mesa
500 g špinat
150 g mahuna
100 g sira
150 g graška
glavicu luka
mrkve
2 jaja
ulje
sol
papar

Iz mesa uklonite rebra i kosti, pa ga zarežite tako da dobijete ravnu površinu, posolite ga i popaprite. Stanjite krajeve mesa kuharskim batom. Na zagrijanom ulju pržite sitno narezani luk. Kada luk smekša, dodajte na kockice narezanu mrkvu, sitno narezane mahune, grašak, papar, sol i još malo vode, te pirjajte dok voda ne ispari. Zatim sklonite tavu s vatre i u povrće umiješajte 1 jaje. Drugo jaje izmiješajte pjenjačom i time premažite meso.
Očišćen i opran špinat prokuhajte nekoliko minuta u vrućoj slanoj vodi, a zatim ga ocijedite.  Prokuhani špinat složite preko mesa, na njega složite listove sira trapista, a na sir stavite sadržaj iz tave. Tako nadjeveno meso zavijte u roladu, učvrstite je kuharskim koncem i stavite u posudu za pečenje. Roladu prelijte ugrijanim uljem. Pecite 90 minuta u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva. Ispečenoj roladi uklonite konac i režite ju na kose komade debljine od oko 2 centimetra.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakZapečena tjestenina sa šparogama
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.