PRIPREMITE:
400 g teletine
300 g šampinjona
2 luka
150 g mesnate slanine
žlicicu paprike
150 g dimljenih kobasica
2,5 dl kiselog mlijeka
1,5 dl vrhnja za kuhanje
žlicu brašna
5 žlica ulja
mješavinu začina
papar

Luk, slaninu i teletinu izrežite na kockice, gljive na listiće, a kobasice na kolute. Na malo ulja popržite luk i slaninu, dodajte meso i pirjajte. Povremeno dodajte vode ako je potrebno. Kada je meso i zelenilo omekšalo, ulijte vodu, dodajte mljeveni papar, kobasice, gljive i začinite. Kuhajte na umjerenoj temperaturi 15 minuta. Posebno izmiješajte kiselo mlijeko, vrhnje i brašno. Dodajte u juhu pred kraj kuhanja, promiješajte i pustite za zakuha.

Prethodni članakZapečena tjestenina sa šparogama
Sljedeći članakČarobne zvjezdice
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.