PRIPREMITE:
400 g teletine
300 g šampinjona
2 luka
150 g mesnate slanine
žlicicu paprike
150 g dimljenih kobasica
2,5 dl kiselog mlijeka
1,5 dl vrhnja za kuhanje
žlicu brašna
5 žlica ulja
mješavinu začina
papar

Luk, slaninu i teletinu izrežite na kockice, gljive na listiće, a kobasice na kolute. Na malo ulja popržite luk i slaninu, dodajte meso i pirjajte. Povremeno dodajte vode ako je potrebno. Kada je meso i zelenilo omekšalo, ulijte vodu, dodajte mljeveni papar, kobasice, gljive i začinite. Kuhajte na umjerenoj temperaturi 15 minuta. Posebno izmiješajte kiselo mlijeko, vrhnje i brašno. Dodajte u juhu pred kraj kuhanja, promiješajte i pustite za zakuha.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakZapečena tjestenina sa šparogama
Sljedeći članakTorta od ananasa
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.