Pripremite:
Za pečenje u korici:
800 g svinjeće plećke bez kostiju
sol,
papar
2 žlice masla
500 g krumpira
po jedna grančica ružmarina i majčine dušice
1 svežnjića peršina
2 žlice naribanog hrena
2 žlice hrena
3 žumanca
2 luka
po 250 ml bijelog vina i temeljca
Za prilog od povrća:
250 g mini rajčica
1 luk
1 žlica maslaca
250 g mahuna (iz zamrzivača)
sol
papar
1 žličica čubra

Priprema:

Pečnicu zagrijte na 200° C, meso operite, posušite, posolite i popaprite. Maslo ugrijte u posudi za pečenje i meso zapržite sa svih strana. Potom ga stavite u pećnicu i pecite još pola sata.
Krumpir ogulite, operite, narežite na kockice i kuhajte u slanoj vodi 15-ak minuta. Začinsko bilje operite, protresite i nasjeckajte. Krumpir ocijedite i zgnječite. Dodajte hren, senf, nasjeckano začinsko bilje, žumance, sol i papar te dobro promiješajte. Smjesom premažite pečenje nakon pola sata pečenja te ga pecite još 20 minuta. Luk oljuštite, nasjeckajte i dodajte pečenju. Ugrijte vino i temeljac te pecite još 10 minuta.
Rajčice operite, prerežite i očistite. Luk oljuštite, nasjeckajte i propirjajte na maslacu. Dodajte zamrznute mahune, rajčice i 5 žlica vode te pirjajte 8 minuta. Začinite solju, paprom i čubrom.
Pečenje narežite na ploške i poslužite s umakom i povrćem.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.