8 manjih bataka
30 ml maslinova ulja
15 g maslaca
3 češnja češnjaka
30 g pinjola (ili blanširanih badema)
20 manjih ili 16 velikih tvrdih i manje slatkih šljiva
30 ml šumskog meda
sol i papar

Zagrijte maslinovo ulje u tavi s maslacem. Dodajte očiščene batake i pržite ih dok ne dobiju boju, oko 4-5 minuta s obje strane. Izvadite batake i stavite ih na stranu. Smanjite jačinu vatre i na masnoću dodajte protisnuti češnjak, pa nakon što češnjak pusti miris, dodajte pinjole. Nakon 2-3 minute vratite batake i dodajte žličicu soli. Dodajte šljive bez koštice i pirjajte 6-8 minuta, a zatim dodajte med i nastavite pirjati još 2-3 minute.
U gotovo jelo dodajte papra i soli po želji.

Prethodni članakPčelinjak kroz godinu
Sljedeći članakIPARD program – od prijave do isplate sredstava
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.