8 manjih bataka
30 ml maslinova ulja
15 g maslaca
3 češnja češnjaka
30 g pinjola (ili blanširanih badema)
20 manjih ili 16 velikih tvrdih i manje slatkih šljiva
30 ml šumskog meda
sol i papar

Zagrijte maslinovo ulje u tavi s maslacem. Dodajte očiščene batake i pržite ih dok ne dobiju boju, oko 4-5 minuta s obje strane. Izvadite batake i stavite ih na stranu. Smanjite jačinu vatre i na masnoću dodajte protisnuti češnjak, pa nakon što češnjak pusti miris, dodajte pinjole. Nakon 2-3 minute vratite batake i dodajte žličicu soli. Dodajte šljive bez koštice i pirjajte 6-8 minuta, a zatim dodajte med i nastavite pirjati još 2-3 minute.
U gotovo jelo dodajte papra i soli po želji.

Prethodni članakPčelinjak kroz godinu
Sljedeći članakIPARD program – od prijave do isplate sredstava
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.