width=– 1 kg luka
– 50 dag špeka
– 50 dag svinjskog karea
– 4 kobasice po izboru, npr. češnjovke
– 2 žlice jušnog temeljca
– 1 žlica senfa
– 1 žlicica maslaca
– prstohvat soli i papra
– 2 žlice zobenih pahuljica

Luk ogulite i narežite na sitne kockice. Maslac rastopite u tavi i prodinstajte luk na njemu dok ne postane staklast. Dodajte raštiku i špek te malo vode i jušnog temeljca. Ostavite da se kuha oko sat vremena. Nakon toga dodajte kare, kobasice i zobene pahuljice, te kuhajte još 45 minuta. Jelo poslužite uz kuhani ili pečeni krumpir.

Prethodni članakNova tvornica tvrtke Sardina d.o.o. u Postirama na Braču osvaja Svjetsko tržište
Sljedeći članakMađarske pogačice sa čvarcima
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.