width=– 1 kg luka
– 50 dag špeka
– 50 dag svinjskog karea
– 4 kobasice po izboru, npr. češnjovke
– 2 žlice jušnog temeljca
– 1 žlica senfa
– 1 žlicica maslaca
– prstohvat soli i papra
– 2 žlice zobenih pahuljica

Luk ogulite i narežite na sitne kockice. Maslac rastopite u tavi i prodinstajte luk na njemu dok ne postane staklast. Dodajte raštiku i špek te malo vode i jušnog temeljca. Ostavite da se kuha oko sat vremena. Nakon toga dodajte kare, kobasice i zobene pahuljice, te kuhajte još 45 minuta. Jelo poslužite uz kuhani ili pečeni krumpir.

Prethodni članakNova tvornica tvrtke Sardina d.o.o. u Postirama na Braču osvaja Svjetsko tržište
Sljedeći članakMađarske pogačice sa čvarcima
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.