TIJESTO:

1 vrećica “Di-go” instant kvasca

50 dag brašna

7 dag margarina

2-3dl mlijeka

2 žumanjka

sol

jajeza premazivanje

 

NADJEV:
25 dag šunke

2 dag luka

1 žumanjak
2 dag maslaca

peršin
papar

parmezan 

U ugrijano brašno umiješajte “Di-go” instant kvasac, razmrvite margarin, dodajte žumanjke i sol te s mlakim mlijekom zamijesite čvrsto tijesto. Ostavite pokriveno da se diže oko 1 sat, potom tanko razvaljajte i razrežite u četvorine (10 cm). Na sredinu svake četvorine stavite žličicu nadjeva i savijte
rošcčić. Složite u namašten lim, ostavite da se dižu pokriveni oko pola sata i onda premažite jajem.

Pecite oko 35 minuta u pečnici na 200 °C.

Na maslacu kratko prepržite kosani luk i dodajte usitnjenu šunku. U ohla đeni nadjev dodajte žumanjak, kosani peršin, papar i, prema želji, malo ribanog parmezana. 

Prethodni članakBananko torta
Sljedeći članakOstali članci u ovom broju
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.