TIJESTO:

1 vrećica “Di-go” instant kvasca

50 dag brašna

7 dag margarina

2-3dl mlijeka

2 žumanjka

sol

jajeza premazivanje

 

NADJEV:
25 dag šunke

2 dag luka

1 žumanjak
2 dag maslaca

peršin
papar

parmezan 

U ugrijano brašno umiješajte “Di-go” instant kvasac, razmrvite margarin, dodajte žumanjke i sol te s mlakim mlijekom zamijesite čvrsto tijesto. Ostavite pokriveno da se diže oko 1 sat, potom tanko razvaljajte i razrežite u četvorine (10 cm). Na sredinu svake četvorine stavite žličicu nadjeva i savijte
rošcčić. Složite u namašten lim, ostavite da se dižu pokriveni oko pola sata i onda premažite jajem.

Pecite oko 35 minuta u pečnici na 200 °C.

Na maslacu kratko prepržite kosani luk i dodajte usitnjenu šunku. U ohla đeni nadjev dodajte žumanjak, kosani peršin, papar i, prema želji, malo ribanog parmezana. 

Prethodni članakBananko torta
Sljedeći članakOstali članci u ovom broju
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.