Sastojci:

✦1000 ml mlijeka

✦3 pudinga od kokosa (ili slatkog vrhnja)

✦2 žlice gustina (20 g)

✦7 žlica šećera

✦200 g bijele čokolade

✦300 ml vrhnja za šlag

✦100 g kokosovog brašna

✦500 g petit keksa

Priprema: U malo mlijeka razmutiti puding i gustin, a ostatak mlijeka sa šećerom staviti kuhati. Dodati čokoladu izlomljenu na kocki­ce da se otopi. Ukuhati puding cijelo vrijeme miješajući pjenjačom i maknuti s vatre kad se zgusne. Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. U ohlađeno umiksati prethod­no umućeno vrhnje za šlag i kokosovo braš­no. U kalup dimenzije 32 x 22 cm poredati petit kekse močene u mlijeko, pa premazati trećinom kreme. Ponoviti postupak još dva puta i ukrasiti kokosovim brašnom.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakPosjetite imanje Biovrt u kolovozu i rujnu 2023 – otvorene prijave
Sljedeći članakTerase za ljepši boravak na otvorenom
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.