width=

Tijesto:
– 45 dag glatkog brašna
– 1 paketić suhog kvasca
– 10 dag šećera
– 1 vanilin šećer
– 1 limun šećer
– 10 dag maslaca
– 2 jaja
– 120 ml toplog mlijeka
Nadjev:
– 7 dag mljevenih keksi
– 1 kg šljiva
Preljev:
– 8 dag šećera
– 1 čaša kiseloga vrhnja
– 5 žlica likera od višnje
– 3 dag škrobnoga brašna

Priprema:

Promiješajte brašno, kvasac, šećer, vanilin šećer i limun šećer. Dodajte maslac, mlijeko i jaja, pa zamijesite tijesto. Ostavite pokriveno na toplom 60 min. Zatim razvijte tijesto i stavite u veći protvan obložen papirom za pečenje. Ostavite još 30 minuta. Tijesto pospite mljevenim keksima i na vrhu poredajte polovice šljiva jednu do druge s mesnatim dijelom prema gore. Pomiješajte jaja, kiselo vrhnje, liker od višnje, šećer i škrobno brašno, te mješavinom prelijte kolač. Pecite na 200 ºC oko 40 minuta. Po želji ukrasite šećerom u prahu.

Prethodni članakVoćna princeza
Sljedeći članakFINALISTI IZBORA ZA NAJBOLJU POLJOLJEKARNU U 2014. GODINI
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.