Beze podloga (za 12 – 14 tortica):
✦4 bjelanjka
✦140 g kristalnog šećera
✦140 g šećera u prahu
✦1 žlica škrobnog brašna (gustina)
✦1 žlica soka od limuna
✦1 žličica arome vanilije
Krema:
✦300 ml vrhnja za šlag
✦180 g voćnog jogurta okus nektarina
✦50 g šećera u prahu
Priprema: Bjelanjke izmiksati u čvrsti snijeg pa postupno dodati kristalni šećer i miksati oko 10 minuta dok se sav šećer ne otopi. Mikserom na najmanjoj brzini dodati šećer u prahu, škrobno brašno, sok od limuna i aromu vanilije. Pomoću slastičarske vrećice smjesom oblikovati krugove 6 – 7 cm promjera s rupom u sredini. Sušiti u zagrijanoj pećnici na 100 °C oko sat vremena te ostaviti još sat vremena u ugašenoj pećnici.
Priprema: Izmiksati voćni jogurt i šećer u prahu. Ručno umiješati tučeno vrhnje i pomoću vrećice za dekoriranje slastica puniti kremom beze tortice. U kremu utisnuti sezonsko voće po želji i dobro ohladiti.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači