Bijele trubice. Dekorativni kolačići koje poznajemo kao čokoladne trubice u ovom receptu su u bijeloj verziji s kokosovim brašnom i bijelom čokoladom.

 width=Tijesto:
35 dag glatkog brašna
dag margarina
10 dag šećera u prahu
10 dag kokosova brašna
1 cijelo jaje

Krema:
5 jaja
10 velikih žlica šećera
25 dag margarina

Glazura:
10 dag bijele čokolade
4 žlice ulja

Priprema tijesta:
Margarin izmrviti u brašnu, dodati jaje, šećer, kokosovo brašno i zamijesiti tijesto. Razvaljati 2 mm debelo, rezati na kocke 4×6 cm, omotati na limene kalupe – trube, staviti u lim i peći. Ohlađene trube skinuti s kalupa i puniti kremom.

Priprema kreme:
Jaja i šećer umutiti i kuhati na pari dok se ne zgusne. U ohlađeno dodati pjenasto izrađen margarin. Kremu staviti u vrećicu za ukrašavanje i puniti trube. Krajeve truba umakati s obiju strana u čokoladnu glazuru.

Priprema glazure:
Čokoladu i ulje rastopiti na pari.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači

Prethodni članakUkusna koljenica
Sljedeći članakKleopatra kocke
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.