Kleopatra kocke

242

Kora:
5 bjelanjaka
4 žlice šećera
1 žlica brašna

Nadjev:
  10 dag Nutella namaza
20 dag lješnjaka
2 – 3 banane
limunov sok

Krema:
2,5 dcl mlijeka
malo soli
2 vanilin šećera
  10 dag šećera
4 žumanjka
1/2 l vrhnja za šlag
1 vrećica želatina

Priprema kore:
Izraditi snijeg od bjelanjaka i postupno dodavati šećer, pa brašno. Smjesu izliti u lim i peći na 175 ºC 15 minuta.

Priprema nadjeva:
Ohlađenu koru premazati s Nutellom i posuti prženim, grubo mljevenim lješnjacima. Na njih poslagati banane rezane na kolutiće pokapane limunovim sokom.

Priprema kreme:
Želatinu namočiti s četiri žlice hladne vode i pustiti da nabubri. Mlijeko, sol, šećer, vanilin šećer i žumanjke kuhati lagano na pari da se zgusne. U vruće umiješati želatinu. Vrhnje miksati u šlag i u njega umiješati kremu. Kremu izliti na banane. Kolač ukrasiti šlagom i dobro ohladiti.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakBijele trubice
Sljedeći članakKeksi od naranče s čokoladom
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.