Biskvit:
✦10 bjelanjaka
✦150 g šećera
✦6 žlica hladne vode
✦130 g oštrog brašna
✦1 prašak za pecivo
Priprema: Bjelanjke izmiksati u čvrst snijeg uz postupno dodavanje šećera. Dodati hladnu vodu i ručno umiješati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Smijesu rasporediti u lim od pećnice dimenzije 40 x 34 cm obložen papirom za pečenje. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, 15 – 20 minuta. Ohladiti biskvit i prerezati okomito na dva dijela.
Krema:
✦10 žumanjaka
✦160 g šećera
✦1000 ml mlijeka
✦1 žličica arome vanilije
✦2 pudinga od vanilije
✦6 žlica škrobnog brašna gustina (60 g)
✦250 g margarina
Priprema: Pjenjačom izmiješati žumanjke sa šećerom, malo mlijeka, aromom, pudingom i škrobnim brašnom. Dobro izmiješati pa ukuhati u ostatak mlijeka u gustu kremu. Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. U mlaku kremu umiksati margarin sobne temperature. Premazati prvi biskvit kremom, poklopiti drugim biskvitom, staviti ostatak kreme i posuti kokosom. Kolač dobro ohladiti.
Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu