Sastojci:
4 jaja
1 žlicu ruma
15 dag šećera
8 dag brašna+za lim
5 dag škrobnog brašna
1/2 praška za pecivo
maslac za lim
Za nadjev:
3 dl slatkog vrhnja
10 dag šećera u prahu
1 vanilin šećer
1 učvršćivač za šlag
40 dag grožđa ili drugoga sezonskog voća
Priprema:
Skinite bobice grožđa i operite ih pa ocijedite, a po potrebi i obrišite. Za biskvit dugo miješajte žumanjke sa šećerom i rumom. Umiješajte obje vrste brašna pomiješane s praškom te čvrsti snijeg od bjelanjaka. Obilno namastite lim, pobrašnite ga te tijestom oblikujte 12 krugova. Pecite ih 6 – 8 minuta u pećnici zagrijanoj na 200° C. Iskrenite ih na tanjur i odmah preklopite tako da gornji dio omleta bude opet odozgo. Ohlađene oprezno otvorite, napunite tučenim slatkim vrhnjem (s pola šećera u prahu, vanilin šećerom i učvršćivačem). Umetnite i voće. Pošećerite.