Brownie s krem sirom

136

Tijesto:
– 11,5 dag maslaca
– 20 dag šećera
– 2 jaja
– 1 žličica ekstrakta od vanilije
– 3 dag kakaa
– 10 dag oštrog brašna

Preljev:
– 22,5 g svježeg kravljeg sira
– 50 g šećera
– 1 jaje
– 1 žličica ekstrakta od vanilije

Priprema tijesta: Rastopiti maslac i miksati zajedno sa šećerom dok se šećer ne rastopi. Dodati jaja i aromu vanilije. Dodati kakao i brašno pa nastaviti ručno miješati. Smjesu izliti u kalup obložen papirom za pečenje.

Priprema preljeva: U posudi pjenjačom pomiješati sir i šećer, pa dodati jaje i aromu. Sve sastojke miješati dok se ne sjedine i preliti po tijestu pa još malo promiješati. Peći otprilike 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.

Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakPure magic
Sljedeći članakKrafne iz pećnice
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.