Brza čoko višnja. Brzo gotov kolač koji će nestati za tren. Ukusan spoj čokolade i višnje. Recept potražite i u knjizi Kolači za sve prigode.

Biskvit: 3 jaja
6 žlica šećera
9 žlica oštrog brašna
3 žlice kakaa
1 prašak za pecivo
100 ml mlijeka
100 ml ulja

Priprema: Jaja i šećer pjenasto izmiksati, dodati ostale sastojke i dobro sjediniti. Smjesu uliti u papirom za pečenje obložen kalup dimenzije 30 x 22 cm. Peći na 180 °C, 20 – 30 minuta. Provjeriti čačkalicom kad je pečeno.

I još:

500 ml vrhnja za šlag
250 g čokolade za kuhanje
1 staklenka kompota od višanja (340 g)

Priprema: Na laganoj vatri otopiti čokoladu u vrhnju za šlag. Pečeni biskvit izbockati vilicom i politi s 3⁄4 soka iz kompota. Na biskvit rasporediti višnje i preliti s otopljenom čokoladom u vrhnju. Staviti preko noći u hladnjak da se ohladi i stisne. Po želji ukrasiti šlagom.

Recept iz knjige Kolači za sve prigode

Preporučujemo vam da pogledate još jedan fini recept: Pingvin kocke

Prethodni članakInovativna govedarska mreža
Sljedeći članak2. međunarodna konferencija o biodinamičkoj poljoprivredi u Jugoistočnoj Europi
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.