Brza čoko višnja. Brzo gotov kolač koji će nestati za tren. Ukusan spoj čokolade i višnje. Recept potražite i u knjizi Kolači za sve prigode.

Biskvit: 3 jaja
6 žlica šećera
9 žlica oštrog brašna
3 žlice kakaa
1 prašak za pecivo
100 ml mlijeka
100 ml ulja

Priprema: Jaja i šećer pjenasto izmiksati, dodati ostale sastojke i dobro sjediniti. Smjesu uliti u papirom za pečenje obložen kalup dimenzije 30 x 22 cm. Peći na 180 °C, 20 – 30 minuta. Provjeriti čačkalicom kad je pečeno.

I još:

500 ml vrhnja za šlag
250 g čokolade za kuhanje
1 staklenka kompota od višanja (340 g)

Priprema: Na laganoj vatri otopiti čokoladu u vrhnju za šlag. Pečeni biskvit izbockati vilicom i politi s 3⁄4 soka iz kompota. Na biskvit rasporediti višnje i preliti s otopljenom čokoladom u vrhnju. Staviti preko noći u hladnjak da se ohladi i stisne. Po želji ukrasiti šlagom.

Prethodni članakInovativna govedarska mreža
Sljedeći članak2. međunarodna konferencija o biodinamičkoj poljoprivredi u Jugoistočnoj Europi
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.