Sastojci:

✦oko 150 g petit keksa

✦700 g jabuka (4 – 5 kom)

✦sok i korica pola limuna

✦6 žlica šećera

✦500 ml vode

✦2 pudinga od vanilije

✦250 ml vrhnja za šlag

Priprema: Jabuke oguliti i naribati. Dodati im sok i koricu limuna, šećer i 300 ml vode pa staviti kuhati. Nakon što provrije smanjiti vatru i kuhati 3 – 4 minute. Ukuhati puding razmućen u preostalih 200 ml vode i maknu­ti s vatre kad se zgusne. Malo ohladiti pa još toplo rasporediti po keksima poslaganim u kalup dimenzije 30 x 20 cm. Ohladiti pa pre­mazati čvrsto tučenim vrhnjem za šlag i po­sipati cimetom.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakSelekcija svinja – kako ju poboljšati?
Sljedeći članakStarinske jabuke obilato rodile
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.