Brze kocke. Ne postoji brži kolač bez pečenja od ovoga! Petit keksi se prekrivaju kremom od žumanjaka i grisa na koju se stavlja šlag. Okus je fenomenalan!

 width=Podloga:
– petit keksi

Krema:
– 1 l mlijeka
– 2 žumanjka
– 20 dag grisa
– 15 dag šećera
– 1 margarin
– 1 vanilin šećer

Za ukras:
– 2 dcl vrhnja za šlag
– sjeckani lješnjaci
– ribana čokolada

Priprema podloge: Složiti kekse u kalup 30 x 25 cm.

Priprema kreme: Umutiti žumanjke i šećer, dodati vanilin šećer, gris i malo mlijeka. Ostatak mlijeka prokuhati, te uz mješanje dodati smjesu od grisa. U vruću kremu umiješati margarin narezan na listiće. Kekse preliti vrućom kremom.

Dekoriranje: Na kremu staviti šlag od vrhnja pa ukrasiti lješnjacima i ribanom čokoladom.

Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“

Prethodni članakKućna radinost pjeskarenja stakla
Sljedeći članakPrhke štrudlice
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.